Manus klart för boken Vidar, sagan om trälen och hans fru på Ringstaholm under 800-talet.
Meny Stäng

Manus till lektör den 1/4 !

Nära ett år har det tagit att få manuset klart, det vill säga klart för att skicka till lektör, vilket ska ske den 1 april! Impulsen till berättelsen om Vidar och hans fru Disa, som i sagan levde på 800-talet, fick jag genom en tavla som står intill Motala ström vid Fiskeby, fast på andra sidan strömmen. Se bild nedan. Tavlan berättar om ett slott/borg som legat mitt i strömmen på en liten ö före första fallet ner mot Bråviken.
Idén till sagan om Vidar och Disa började ta form allt efter som jag plöjde tillgänglig litteratur om den tiden. Med anslutning till de få historiskt belagda fragment som finns växte berättelsen om Östgöta rike. Det land där Vidar och Disa levde sina dagar under kung Erik, som i sin tur var lydkung till storkung Sigurd Ring, av många  ansedd vara en sagokung. I sagan, och kanske i verkligheten, var Sigurd Ring far till bland andra Ragnar L,odbrok. Båda byggde stora riken där Östgöta rike ingick som ett av de mindre. Berättelsen om Vidar och hans fru startar år 800 och sträcker sig ett par år framåt i tiden.
Lär känna Vidar och Disa, bryten och dejan på Ringstaholm borg genom att läsa min saga VIDAR, som handlar om deras liv, gärning och öde.
Målsättningen är att boken VIDAR ska finnas i handeln någon gång i mitten juni detta år, om allt går i lås!

IMG 3297
Ringstaholm Borg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *